Löydä Kreikan makuaarteet (Director’s cut)

Tämä versio Kreikasta onkin karvan verran paranneltu tuosta ihan oikeasta Kreikasta, johon voit matkustaa.

Kauppaketju Lidlin tarjouslehdessä ajalle 31.8. – 3.9. toivotaan ihmisten löytävän Kreikan makuaarteet. Se on hieman harhaanjohtavaa, koska tällaista Kreikkaa ei todellisuudessa ole olemassakaan. Mitäkö tarkoitan? Aina jogurttijuomista täytettyihin lihapulliin, sekä minipatukoista kreikkalaiseen antipastiin, tuotteen pakkauksessa paistattelee kristillinen ortodoksikirkko Santorinin saarelta.

Mutta missä ovat kaikki ristit kirkon katoilta? Niitä ei näy missään. Ne onkin leikattu kätevästi kuvankäsittelyllä pois.

ristitpoistettukirkosta

Valitettavaa, etteivät ihmiset enää siedä nähdä ristejä, tai todellista kuvaa maailmasta, vaan muokkaavat sen omiin tarkoitusperiinsä sopiviksi.

Jos pelkkä kuva maailmasta on liikaa, niin olemmehan jo ajautumassa tilanteeseen, jossa asioiden todellinen luonne hämärtyy. Samalla asioista keskusteleminen käy yhä hankalammaksi, koska päivänselviä tosiasioitakaan ei enää uskalleta tuoda julki.

Kirjoitin asiasta Lidlin asiakaspalveluun. He vastasivat, että kyseinen tuotemerkki on ollut heillä myynnissä kymmenisen vuotta ja pakkauksia on aina muuteltu. Ristit olivat vain jossain vaiheessa kadonneet kuvasta, eikä tämän ollut tarkoitus toimia kannanottona. Lupasivat kuitenkin ottaa palautteen huomioon tuotekehittelyssä.

Odotamme innolla seuraavaa Kreikka-viikkoa!

– Antti Kuhlberg

Advertisements