Kirjoittajat

anna-riina hakalaAnna-Riina Hakala – Minusta tuli katolisen kirkon jäsen vuonna 2010. Juureni ovat Kajaanissa, jossa olen syntynyt ja kasvanut. Olen valmistunut Helsingin yliopiston teologisesta tiedekunnasta. Edustan katolista kirkkoa Suomen Ekumeenisen Neuvoston nuorisojaostossa.

janinacv

Janina Juuti  Olen alkujani luterilainen, katolilaiseksi vuonna 2006 kääntynyt Filosofian maisteri. Uskoni olen saanut lahjaksi ja se on erottamaton osa sitä kuka olen, mitä teen ja miksi. Inspiroidun kirkon hengellisten jättien esimerkistä ja kirjoituksista, joiden pintaa olen vasta raapaisssut sieltä täältä. Arjessani kuljen parhaan kykyni mukaan Jeesuksen ja hänen äitinsä viitoittamaa tietä.

Daniel-pienennettyDaniel Karlberg –  Olen kääntynyt katolilaiseksi vuonna 2006. Olen koulutukseltani diplomi-insinööri ja usko on minulle elämän kantava voima. Eläminen katolilaisena kristittynä on minulle ennen kaikkea Jeesuksen seuraamista.

anttikuhlberg-cvs

Antti Kuhlberg – Olen elektroniikan opiskelija, joka haluaa kertoa miksi elämä ei ole vain kuolemista.– –

– –  – – – –  – –  – – –  – – –  – – – –  – – – – – – – –  – – – – – – – – –  – – – –  – –  – – –  – – –  – – – –  

Miira miira kuhlbergKuhlberg – Olen ex-luterilainen oikeustieteen maisteri, joka on otettu katolisen kirkon yhteyteen vuonna 2008. Elän kristillistä kutsumustani todeksi avioliitossa, ammatiltani olen tutkija ja harrastuksiltani musiikista herkistyvä sekaurheilija. Erityisiä kiinnostuksen kohteita ovat totuus, rakkaus, ihmisarvo ja sosiaalinen oikeudenmukaisuus. Ihailemiini ihmisiin kuuluvat mieheni Antti, isäni Jarmo, Benazir Bhutto, Elisabeth Leseur ja äiti Teresa.

SantiSanti Martinez – Olen suomalaistunut katalaani, joka on asunut Suomessa jo 22 talvea. Minulle Jumala on Isä, joka rakastaa minua suunnattomasti. Katolisessa opissa kiehtoo mm. positiivinen maailmankatsomus ja ihmiskuva sekä se, että se yhdistää uskon ja järjen toisiinsa tiiviisti. En ole kuitenkaan katolilainen vain sen takia, että katolisuus kiehtoo minua tai että se sopii minulle, vaan koska uskon vankasti, että katolinen oppi sisältää kaiken, mitä Jeesus opetti, asetti ja perusti.

markotervaportti-cvsMarko Tervaportti – Olen kolmen eläväisen lapsen isä Helsingin Hakaniemestä ja työkseni johdan Katolista tiedotuskeskusta. Valmistuin aikanaan filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta; ihmisen sielun subsistenttius Tuomas Akvinolaisen ajattelussa on minulle tuttua. Siteeraan tarpeen tullen mielelläni G. K. Chestertonin lentävää lausetta: We do not really want a religion that is right where we are right. What we want is a religion that is right where we are wrong. Se on osuvasti sanottu. Liturgisesti olen erityisen viehättynyt roomalaisen riituksen vanhemmasta muodosta, ns. tridentiinisestä messusta.

Advertisements